keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Ristiinskuuttaus

Stellaan tehtävistä heloitusmuutoksista on tärkeysjärjestyksessa ensimmäisenä ristiinskuuttauksen mahdollistaminen. Ristiinskuuttaamalla voi keulapurjetta säätää tuulen puolelta, joka on paitsi mukavempaa niin myös painonjakauman kannalta parempi.

Kotoa löytyi vanhastaan 40mm tammipöytälevyä, pala oli tainnut jäädä yli keittiöremontista. Ajatuksena oli liimata kaksi pöytälevyn palaa päällekkäin ja sitten sorvata tämä muotoonsa (varta vasten hankitulla sorvilla, nyt täytyy sitten keksiä myös kaikenlaista muutakin sorvattavaa...)
Lähtötiedoksi ja vinkiksi sain Express-kollegalta, että alustasta kannattaa tehdä hieman kartiomallinen, jotta se ohjaisi köysiä vinssille. Pikainen skissi ja sitten töihin...


Sorvausta on viimeksi tullut kokeiltua ala-asteella, joten tähän tuli uppouduttua niin, että jäi valokuvatkin ottamatta...mutta onnistui lopulta. Tammiliimalevy vaikutti tosin aika kovalta työstää, tiedä sitten pitäisikö hioa enemmän tekniikkaa vai talttoja :)

Valtteri lumimyrskyn jäljiltä piti käydä sunnuntaina veneellä tarkistamassa pressut ja samalla mallata alustoja paikoilleen. Vaikutti ihan hyvältä! Sitten vielä pitkät pultit ja "sikaflexiä".Kääntöplokin toteutus on vielä hieman auki, ehkä löytyy joku valmis tuote (winchfeeder) tai sitten tehdään vähän saman tyyppinen jalusta laakeroidulla kehrällä tmv. Kääntöplokin kohta kannessa kannattaa laituriparlamentin hyvästä neuvosta vahvistaa! Eli lisätään tehtävälistaan.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti