sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Vinssit kuntoon


Mikä siinä vinssin naksahduksessa onkaan, että se saa heti mielen karkaamaan merelle.

Siis jos naksuu...Stellassa tätä "talvipurjehdus-ominaisuutta" piti ruveta parantamaan, mikä tarkoitti vinssin huoltotoimenpiteitä. Toki tämä tulisi olla säännöllinen huoltokohde, mutta ainakin itseltä on jäänyt vähemmälle huomiolle. Nyt oli siis korkea aika, koska vinssin toiminnassa oli toivomisen varaa.

Kuten muissakin projekteissa, katsotaan ensin mitä kaapista löytyy :)  Puhdistukseen löytyi polkupyörän ketjujen puhdistukseen tarkoitettua suihkutettavaa geeliä. Hetken vaikutusajan jälkeen hankaus hammasharjalla ja puutikuilla teki tehtävän ja toimi hyvin. Puhdistuksen jälkeen rattaat ja muut osat voideltiin kevyesti vesivaseliinilla. Tähänkin saa ostettua ihan valmistajien esim. Harkenin omaa rasvaa, mutta huhupuheet kertovat, että vesivaseliini toimii myös. Nyt naksuu taas kesäisesti!

Ainakin tälläisen vanhemman vinssin osat ovat aika yksiselitteisiä ja niitä ei oikein ainakaan tässä Lewmarissa pysty asentamaan väärin. Hämminkiä voi aiheuttaa kynsiin upotetut palautusjouset, jotka saattaa pompata karkuun. Niitä ei tällä kertaa ihan toimivina uusittu, mutta näitä kannattanee ostaa venelaatikkoon varaosiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti