lauantai 8. tammikuuta 2022

Pinna

Pohjan kunnostuksen odotellessa kevään lämpöä ja peräsimen vielä kuivuessa varastossa sormet syyhysivät jotain venepuuhaa. Niinpä otin työn alle pinnan, täytyyhän veneen ohjaimen olla arvoisessaan kunnossa. 

Veneen pinna on tiikkiä, joka rasvaisena puuna kestää hyvin vettä, mutta samaisesta syystä tiikkiä harvemmin lakataan, koska puun oman öljyn vuoksi lakkaa on vaikeampi saada tarttumaan. Myynnissä on ilmeisesti teak käsittelyaineita, jotka estävät öljyn nousemisen puun pinnalle ja lakka kestää paremmin. Tälläistä ei omasta varastosta löytynyt...joten kokeillaan perinteistä ohjetta rasvanpoistosta asetonilla ja ohentamalla lakkaa aluksi reilusti, jotta se imeytyisi puuhun syvemmälle.

Lakka irtosi puusta helposti kaapimella ja puupinta hiottiin esiin P80 paperilla ja alta tuli vähitelleen esiin nätti puupinta.


Ensimmäiset lakka 3 kerrosta ohennettiin n.30-50% ja hiottiin lakkausten välillä. Nyt lakkaa 2 kerrosta ohentamattomana, katsotaan jos jaksaa laittaa muutaman kerroksen lisää talven aikana...mutta parempi näinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti