lauantai 18. joulukuuta 2021

Pohjan sliippaus

Äsken oli juhannus, kohta joulu ja sitten taas juhannus. Aika lentää kuin siivillä, niinpä syystalven mahdollisesti viimeinen lämmin päivä oli hyödynnettävä sliipaamalla pohjasta primerin jäänteet.  Ehkäpä keväälle jäisi sitten vähän paremmin aikaa viimeistelyyn. No, pimeä tulee tähän vuodenaikaan aikaisin ja ihan loppuun asti ei päästy...mutta mukavaa, että röpelöinen pohja alkaa pikkuhiljaa siistiytymään.

Tämän hetken ajatus on, että veneen keulasta ensimmäinen kolmannes otetaan keväällä vielä merkkausvärillä ja hiomalaudalla. Tassujen alta otetaan kuitenkin vain eliönestomaali pois ja tasoitetaan tulevan uuden primerin kanssa samaan pintaan. Tämä siksi, että ilman erillistä veneen tuentaa pystyy maalaamaan vain yhden tassun kohdan kerrallaan ja 4-5 kerroksen maalaaminen kuivumisaikoineen näin on todella hidasta. Primer vaikutti olevan ihan ok kunnossa, joten tassujen kohdat voi ottaa vuosien saatossa, vaikkapa sitten yksi tassu kerrallaan. 

Jos joku miettii homman aloittamista, niin aikaa tähän vaiheeseen on mennyt kolmena päivänä n.3 tuntia per kerta eli pyöreästi 10 tuntia. Tämä on varmasti hyvin venekohtaista, aiemmin tehty Maxi 999 pohjan putsaus oli kyllä selkeästi hitaampaa, myös suhteuttettuna veneen kokoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti