keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Tavoitteena vesille

Hommat etenee ja vesillelasku on asetettu tavoitteeksi 14.5.
TODO-listaa on saatu aika paljon lyhennettyä.

Pohjankunnostus:
5 kerrosta primeria sivelty pohjaan ja yksi kerros Hard Racing extra.
Toteutus:
- 3 kerrosta Light Primer
- Kevyt välihionta 180 sileyteen
- 1 kerros sininen Light Primer "varoitusväriksi"
- 1 kerros harmaa Light primer
- Hionta 180, niin että sininen jää "koskemattomaksi"

Myrkkyä maalattu siis 1 kerros mustaa Hard Racing extraa, joka hiottu 180 sileyteen. Tarkoitus olisi vielä maalata 1 kerros harmaata, joka hiottaisiin n. 400 sileyteen, jos aikaa ja energiaa riittää :)

Eri värisillä kerroksilla pohjasta tulee viimeistelyhionnan jälkeen toki hieman laikukkaan näköinen, mutta sileys saa ratkaista tällä kertaa tämän asian. Musta väri toimii siis harmaan alla merkkivärinä, jotta antifouligia ei tule hiottua jatkuvasti puhki, jota sitten saa paikkamaalata ja uudestaan hioa.
Tassujen kohtaan ei ole vielä löytynyt helppoa ratkaisua, joten täytynee hakea Biltemasta säädettävä tukijalka, niin saa nämäkin sileämmäksi. Nykyisessä pukissa ei ole helposti säädettäviä tassuja.

Kölille tehty primer pohjustus, jonka päälle spakkelikerros, joka hiotaan mahdollismman tasaiseksi. Kölin profilointia ei vielä tehty, jää ensi vuoteen.

Jotta mastonjuuri kestää tarvittavan maston raken eli taaksepäin kallistuksen, expresseihin on tehty mastonjuuren vahvistuksia. Stellaan vahvistus tehtiin laminoimalla, vielä tuo on vähän kirveellä veistetyn näköinen, mutta tähänkin spakkelia päälle ja viimeistely KiwiGrip maalilla, niin ihan siisti siitä vielä tulee...


Maston juuri avattuna ja vanerivahvike poistettuna. Kuvan jälkeen viisteet otettu reilusti leveämmälle. Vaikka mastonjalka tulee vanhoihin sisäkuoressa näkyvien reikien mukaan, halusin tuplavarmistaa, että mitään muutosta maston sijaintiin tai asentoo ei tule. Vaneri ei oikeastaan ollut kovin huonossa kunnossa, mutta näin on varmasti vahvempi.Lisäksi Stellaan on ostettu uusi etustaagi ja nyt mittaillaan kuumeisesti, josko nykyiset sivuvantit riittää vai tarvitseeko niitä lyhentää. Naapuriveneen mittoihin verrattuna mitta tuntuisi olevan ok. Viikonloppuna vielä muutama tarkistus...

Köysistöön ja heloitukseen paranteluun ei ole vielä aika riittänyt, mutta sitähän voi tehdä vaikkapa laiturissa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti