maanantai 8. marraskuuta 2021

Peräsinremontti

Stellan peräsinremontti on aloitettu. Olen luonut peräsintä varten oman alasivun, johon kerään tietoa peräsimen rakenteesta.

Lähtötilanteessa tiedossa oli, että peräsin on imenyt vettä ja jäätyneenä halkaissut peräsimen yläosan. Tämä on tämän ikäluokan veneille ilmeisen yleistä, varsinkin peräsinakselisille malleille. Näissä vesi pääsee peräsimeen yleensä akselisaumasta. Expressissä vesi pääsee peräsimeen mitä luultavimmin peräsinkiinnityksen läpipulttauksista. Tosin veneilijät muistavat, että vedellä on monia mysteerisiä reittejä..

Vaikka peräsin ei olisi näkyvästi haljennut kannattanee tarkistaa metallisen peräsinhelan alta onko sinne ilmestynyt halkeamia, näin oli ainakin Stellan kohdalla. Samallahan voi tiivistää läpipulttaukset kunnolla.Halkeama helan alla, joka ei näkynyt päälle päin. Stellassa oli varsinaisten läpipulttausreikien lisäksi 3 muuta silikonilla täytettyä reikää, joiden tarkoitus ei ole ihan tiedossa. Arvauksena on, että peräsimen kuntoa on joskus tarkistettu tai että nämä on väliaineen pursotukseen liittyviä reikiä?


Halkeaman kohta hiottuna puhtaaksi.


Peräsin on nyt myös yläosastaan halkaistu ja osin puhdistettu, mutta tästä lisää myöhemmin.

Tässä kuitenkin fiiliskuva :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti