lauantai 23. lokakuuta 2021

Express kippariksi

Tänään tehtiin kaupat Albin Express FIN 363 siirtymisestä Porvooseen!

Vene on tarkoitus kunnostaa kisakäyttöön, aluksi lähinnä viikkokisailua, mutta kokemuksen karttuessa ehkäpä muitakin kisoja. Expressin ohella oli hakusessa muitakin yksityyppivene vaihtoehtoja kuten esim. H-vene, mutta Express tuntui kuitenkin vaihtoehdoista kiinnostavimmalta. Yhtenä isona syynä tähän oli, että Expressejä on näkynyt aktiivisesti lähialueen kisoissa.

Ensin siis kunnostetaan hieman venettä ja ensi kesänä sitten tiukkaa opettelua veneen trimmien löytämiseen. Tunnetusti Express tarjoaa paljon haastetta, joten liikoja odotuksia ei alkuun ole, pääasia että on mukavaa purjehdusta.

Veneen nimeksi valikoitui Stella, viitaten luokkamerkistä löytyvään tähteen.


Tänne kerätään aineistoa ja kokemuksia veneen kunnostuksesta. Ehkäpä siitä saattaa olla hyötyä jollekin toiselle. Tietoa löytyy aika hyvin Expressien kunnostuksesta netin syövereistäkin, mutta tästä osa on "kadonnut face-virtaan" tai foorumeihin joita ei enää ylläpidetä. Peräsimen kunnostus alkanee muutaman viikon päästä, jahka saan pohjaa hieman eteenpäin. Pohjan kunnostuksesta löytyy useita ohjeita ja tekstejä, niin siitä ei täällä sen enempää. Express peräsimestä löysin vain yhden foorumitekstin, mutta siitäkin olivat kuvat ovat ajan saatossa hävinneet, joten tästä varmasti lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti